CALIMANEL-TOPLITA ROMANA
Ca utilizator al forumului http://marianolaru.3xForum.Ro aveti obligatia de a sterge orice mp3/video/album descarcat de la noi in maxim 24 de ore de la download. In cazul nerespectarii acestui termen, administratorul si/sau creatorul acestui forum nu poate/pot fi tras/trasi la raspundere pentru nimic. Nu gazduim fisierele aflate pe site, ci le indexam de pe alte site-uri!Disclaimer: This site does not store any files on its server. We only index and link to content provided by other sites.
Lista Forumurilor Pe Tematici
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA | Inregistrare | Login

POZE CALIMANEL-TOPLITA ROMANA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
i.oana
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 47 ani
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA / STIRI HARGHITA SI COVASNA / Prefect şi subprefect noi în judeţul Harghita  
Autor
Mesaj Pagini: 1
mariol44
Administrator

Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 25239
Şedinţa de învestire a noii conduceri a Prefecturii a fost prezidată de ministrul Mircea Duşa
Ladanyi Laszlo: ,,Nu am nici un regret. A fost o onoare să fiu subprefect şi prefect al judeţului"

Aşa cum se aştepta multă lume, prefectul şi subprefectul judeţului Harghita au fost schimbaţi din funcţie, în locul lor fiind numiţi, prin detaşare, două persoane propuse de USL Harghita.
Augusta-Cristina Urzică, originară din Topliţa, este prima femeie care ocupă funcţia de prefect al judeţului Harghita. De profesie este jurist, în 2007 a absolvit masterul cu specializarea ,,Managementul administraţiei publice locale în procesul integrării europene" în cadrul Institutului Naţional de Administraţie în asociere cu Universitatea Lucian Blaga Sibiu. În perioada 1998-2002 a predat limba engleză la Liceul ,,O.C. Tăslăuanu" din Topliţa şi la Grupul Şcolar Industrial ,,Miron Cristea" din Subcetate, pentru ca din 2003 să ocupe postul de secretar al comunei Voşlăbeni, funcţie din care a şi fost detaşată la Instituţia Prefectului Harghita.
Octavian Condrat, originar din Miercurea-Ciuc, a absolvit Facultatea de drept din cadrul Universităţii ,,George Bariţiu" din Braşov, filiala M. Ciuc în 1999, iar în 2008 masterul în dreptul afacerilor la Universitatea ,,Lucian Blaga". În domeniul profesional a ocupat numai funcţii juridice: consilier juridic la Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Dreptului Copilului Harghita, consilier juridic la o societate de asigurări, iar din 2009 a fost şef serviciu, consilier juridic clasa I în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita. A fost numit subprefect al judeţului din acest ultim post amintit.

Şedinţă specială a Colegiului Prefectural prezidată de Mircea Duşa

Şedinţa de duminică a Colegiului Prefectural Harghita, în care au fost învestiţi în funcţie noul prefect şi subprefect al judeţului, a început cu intonarea Imnului de Stat al României şi a fost prezidată de ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa. La aceasta au fost prezenţi, pe lângă directori ai instituţiilor deconcentrate, şi primari sau personalităţi ale vieţii politice din judeţ.
Mircea Duşa spunea că se simte emoţionat, aducându-şi aminte că în urmă cu 12 ani el era învestit în funcţia de prefect. În mod firesc, i-a mulţumit fostului prefect, Ladanyi Laszlo, asigurându-l că-i va oferi sprijinul necesar pentru viitor. ,,Aş vrea să-i mulţumesc d-lui Ladanyi pentru activitatea care a desfăşurat-o ca prefect al judeţului Harghita, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, pentru că nu este uşor ca în perioade de criză, în perioade deosebite să exerciţi atribuţiile acestea. Eu îi mulţumesc încă o dată, îi doresc succes în noua activitate, aceea de înalt funcţionar public", a spus Mircea Duşa. Acesta a mai adăugat că Biro Rodica va reocupa locul de la Casa de Asigurări de Sănătate Harghita.
Noului prefect şi subprefect le-a spus că vine o perioadă grea, în care trebuie să vegheze la campania electorală, la constituirea consiliilor locale, dar nu trebuie să uite de celelalte atribuţii. ,,Nu vă aşteaptă o viaţă uşoară. Suntem în plină campanie electorală. După campania electorală urmează şedinţele de constituire a consiliilor locale, respectiv a CJ şi, în acelaşi timp, trebuie să vă exercitaţi, conform legii Instituţiei Prefectului, atribuţiile pe care le aveţi în teritoriu", a spus ministrul harghitean.
Acesta le-a mai reamintit că prefectul şi subprefectul sunt în relaţii de colaborare cu administraţia publică şi nu de subordonare. De asemenea, ,,ştiţi foarte bine că principala atribuţie a unui prefect şi a Instituţiei Prefectului este aceea a înfăptuirii programului de guvernare în teritoriu". O altă sarcină importantă, spunea ministrul Duşa, este urmărirea respectării Constituţiei şi a legilor. Iar o a treia atribuţie importantă este legată de coordonarea serviciilor deconcentrate.
În final, Mircea Duşa le-a urat succes noilor numiţi, spunându-le să se implice în viaţa Harghitei astfel încât ,,cetăţenii judeţului să simtă că administraţia locală şi Instituţia Prefectului sunt alături de oameni şi că din acest moment va exista o altfel de guvernare. O guvernare pentru cetăţeni, o guvernare pentru români şi maghiari, o guvernare în interesul soluţionării problemelor multiple care există în societatea românească în momentul de faţă".
,,Cine vrea să fie funcţionar public trebuie să fie funcţionar public şi să respecte legea"

Mircea Duşa i-a atacat, mai mult sau mai puţin direct, pe unii şefi ai instituţiilor deconcentrate, dar şi pe funcţionarii publici care se implică în lupta pentru alegerile locale şi nu au părăsit instituţiile. ,,Aşa cum ştiţi, funcţionarul public are o menire foarte importantă, aceea de a respecta legea şi de a înfăptui acele obiective prevăzute în lege pentru fiecare domeniu de activitate. Şi să nu aibă atribuţii şi activităţi care să ducă la politizarea celorlalte activităţi, care să vă facă să vă implicaţi în activităţi politice. Care vrea să facă activităţi politice candidează pentru administraţia locală şi este politician, cine vrea să fie funcţionar public trebuie să fie funcţionar public şi să respecte legea (...) Că sunteţi la Direcţia Muncii, la Direcţia Agricolă, la Inspectoratul şcolar, aceste chestiuni sunt atribuţiile dvs. şi ocupaţi-vă de coordonarea acestor domenii de activitate şi lăsaţi implicarea politică deoparte", spunea Mircea Duşa.
Acesta s-a arătat deranjat că unii şefi ai instituţiilor deconcentrate nu au fost prezenţi la şedinţa Colegiului Prefectural de învestire a prefectului şi subprefectului. ,,Aşa, dacă mă uit prin sală, probabil că nu mai cunosc eu foarte bine pe toată lumea, dar nici nu-i văd pe toţi domnii directori de la deconcentrate pe aici. Poate au motive obiective să lipsească sau unii nu mai vor să activeze. Eu v-aş ruga să vă reconsideraţi activitatea şi să vă puneţi priceperea şi pregătirea dvs. profesională în slujba respectării legii în domeniile de activitate pe care le coordonaţi. Încă o dată mă uit prin sală şi tot nu văd anumiţi domni de la deconcentrate şi asta chiar mă supără şi o să vedem în zilele următoare de ce lipsesc unii domni de la deconcentrate. Dacă au motiv serios sau o problemă personală sau erau deja plecaţi din localitate când s-a făcut convocarea, sigur că lucrurile acestea sunt de înţeles. Dar să nu venim la şedinţa de învestire a prefectului şi subprefectului mi se pare incorect dacă nu avem un motiv serios".
,,Suntem soldaţii administraţiei publice locale"

Fostul prefect al judeţului Harghita, Ladanyi Laszlo Zsolt, spunea că în administraţia publică locală căile sunt atât de încrucişate, încât într-o zi eşti într-un loc, iar a doua zi în alt loc. ,,Am spus un lucru pe care îl reafirm: noi suntem soldaţii administraţiei publice locale, cei care am ales această cale; ca atare, facem ce trebuie - suntem trimişi aici, mergem acolo. Şi ne întâlnim şi ne vom întâlni şi în continuare, cu atribuţiile pe care le vom avea fiecare", spunea fostul prefect. Acesta a mai spus că a fost o onoare pentru el ca să fie timp de 6 ani în conducerea prefecturii. ,,Nu am nici un regret. Acum 6 ani, când am venit aici, subprefect, nici în visul cel mai frumos n-am crezut că o să stau 6 ani de zile. A fost o onoare să fiu subprefect al judeţului, după care a fost o onoare să fiu prefect al acestui judeţ".
Responsabilităţi pentru noul prefect, dar şi pentru subprefect

,,Vreau să vă spun că ştiu ce responsabilităţi enorme implică funcţia de prefect în general, dar mai ales funcţia de prefect al judeţului Harghita, în special. Ca urmare, pe perioada mandatului meu, fie că va fi mai lung, fie mai scurt, voi aplica fără discriminare prevederile Constituţiei României şi a legislaţiei în vigoare, voi menţine în permanenţă un dialog cu toţi cetăţenii...", spunea, cu ocazia învestirii în funcţie, noul prefect al judeţului, Augusta-Cristina Urzică. De asemenea, ea şi-a manifestat speranţa pentru o bună colaborare cu Consiliul Judeţean, cu serviciile publice deconcentrate, dar şi cu structurile demilitarizate din judeţ.
La rândul său, noul subprefect spunea că cele mai mari emoţii le-a avut când a depus jurământul, pentru că ,,abia în acel moment mi-am dat seama ce responsabilitate mare mă aşteaptă şi sper din tot sufletul să îi fac faţă cu succes şi cu profesionalism".
Mesajele a doi primari

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc a avut trei mesaje. Mulţumiri pentru fosta conducere a Instituţiei Prefectului, dar în acelaşi timp şi-a manifestat speranţa ca ziua în care au fost numită noua conducere ,,să nu fie moment de cotitură şi să fie o continuare a parteneriatului firesc pe care, în ultimii ani, Instituţia Prefectului a reuşit să-l construiască alături de administraţiile publice locale". Al treilea mesaj al lui Raduly Robert a fost pentru Mircea Duşa, spunându-i să nu uite că a fost cândva primar şi să gândească ca ministru cum a făcut-o şi ca primar.
Primarul municipiului Topliţa a recunoscut colaborarea bună pe care a avut-o cu Instituţia Prefectului în ultimii 4 ani şi şi-a arătat convingerea ,,că şi în viitorul care ne aşteaptă vom avea cel puţin o relaţie la fel de bună pentru că, în fond, între Instituţia Prefectului şi administraţiile locale nu există o subordonare, ci o colaborare". În final, Stelu Platon a afirmat că o administraţie locală este eficientă datorită oamenilor care lucrează în teritoriu, dar fără bani veniţi de la Bucureşti nu se poate face mare lucru.


_______________________________________
Tot ce-i romanesc nu piere!

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la