CALIMANEL-TOPLITA ROMANA
Ca utilizator al forumului http://marianolaru.3xForum.Ro aveti obligatia de a sterge orice mp3/video/album descarcat de la noi in maxim 24 de ore de la download. In cazul nerespectarii acestui termen, administratorul si/sau creatorul acestui forum nu poate/pot fi tras/trasi la raspundere pentru nimic. Nu gazduim fisierele aflate pe site, ci le indexam de pe alte site-uri!Disclaimer: This site does not store any files on its server. We only index and link to content provided by other sites.
Lista Forumurilor Pe Tematici
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA | Inregistrare | Login

POZE CALIMANEL-TOPLITA ROMANA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Popa Bianca
Femeie
25 ani
Valcea
cauta Barbat
25 - 63 ani
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA / STIATI CA? / op 10 tari cu cele mai mari rezerve de aur  
Autor
Mesaj Pagini: 1
mariol44
Administrator

Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 25239
Pretul aurului continua sa scada, ajungand la un nivel in jurul valorii de 1.670 de dolari/uncie, fata de maximul din ultimul an, de peste 1.900 de dolari/uncie.

Acesta ar putea fi un moment prielnic pentru diverse tari sa-si majoreze rezervele de aur, in 2011 bancile centrale din intreaga lume cumparand nu mai putin de 439,7 tone, potrivit Consiliului Mondial al Aurului.

Mexicul si Coreea de Sud au fost printre cele mai mari cumparatoare, insa cele doua tari nu fac parte, inca, din topul statelor cu cele mai mari rezerve. Iata care este acesta, potrivit Business Insider:

10. India

India isi pastreaza aproximativ 9,2 la suta din rezervele valutare in aur, cantitatea totala ajungand la 557,7 tone. Cu toate acestea, rezervele sale sunt mai scazute decat a altor economii majore.

9. Olanda

Incepand cu 1991, Banca Nationala a Olandei a vandut 1.100 tone de aur. Totusi, oficialii bancii sunt de parere ca aurul reprezinta cea mai buna investitie pe timp de criza financiara. Nout Wellink, presedintele bancii centrale olandeze, a declarat ca nu intentioneaza sa mai vanda aur, rezervele ridicandu-se, in prezent, la 612,5 tone.

8. Japonia

In 2011, Banca Japoniei a vandut aur pentru a avea bani de injectat in economie, pentru a calma investitorii dupa tsumami si criza nucleara. In total, pentru anul trecut, estimarile de export de aur se ridica la 100 de tone. Japonia detine 765,2 tone de aur in prezent.

7. Rusia

Banca centrala a Rusiei cumpara aur de pe piata interna, achizitionand 15 tone in al treilea trimestru din 2011. La inceputul anului, oficialii bancii declarasera ca intentioneaza sa cumpere peste 100 de tone de aur, pentru a-si reface rezervele, ce se ridica la 883,3 tone.

6. Elvetia

Intre 2000 si 2005, Banca Nationala Elvetiana a vandut 1.300 de tone de aur. In prezent, nivelul rezervelor sale este de 1.040,1 tone.

5. China

Potrivit unor rapoarte, China a facut importante achizitii de aur in ultimele luni din 2011, incercand sa-si diversifice investitiile, majoritatea fiind in obligatiuni americane. China cumpara aur din piata interna, dar nu il transfera automat si imediat in rezerve. In prezent, tara are rezerve de aur de 1.054,1 tone.

4. Franta

Franta este una din tarile care a semnat o intelegere a bancilor centrale prin care se limiteaza vanzarile de aur. Cele 19 state care au semnat au vandut, in primul an al intelegerii, intre septembrie 2009 si septembrie 2010, aproape 10 tone de aur. Rezervele Frantei sunt de 2.435,2 tone.

3. Italia

Valoarea rezervelor de aur ale Italiei (2.451,8 tone) reprezinta doar o zecime din suma totala de bani de care ar avea nevoie tara daca ar fi nevoita sa ceara sprijin financiar international.

2. Germania

Semnatara a aceleiasi intelegeri ca si Franta, Germania a vandut 4,7 tone de aur din septembrie 2011 pana in prezent, insa, in mare parte, catre Ministerul Finantelor, pentru a produce monede comemorative. De asemenea, Germania, ale carei rezerve se ridica la 3.396,3 tone, a refuzat sa-si foloseasca aurul pentru a majora fondul de salvare al zonei euro.

1. Statele Unite

Cele 8.133,5 tone de aur detinute de Statele Unite reprezinta 74,5 la suta din totalul rezervelor sale valutare. Nivelul a scazut usor din luna noiembrie a anului trecut, cand se ridica la 75,7 la suta.


_______________________________________
Tot ce-i romanesc nu piere!

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la