CALIMANEL-TOPLITA ROMANA
Ca utilizator al forumului http://marianolaru.3xForum.Ro aveti obligatia de a sterge orice mp3/video/album descarcat de la noi in maxim 24 de ore de la download. In cazul nerespectarii acestui termen, administratorul si/sau creatorul acestui forum nu poate/pot fi tras/trasi la raspundere pentru nimic. Nu gazduim fisierele aflate pe site, ci le indexam de pe alte site-uri!Disclaimer: This site does not store any files on its server. We only index and link to content provided by other sites.
Lista Forumurilor Pe Tematici
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA | Inregistrare | Login

POZE CALIMANEL-TOPLITA ROMANA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
stephy_22 pe Simpatie
Femeie
23 ani
Prahova
cauta Barbat
25 - 53 ani
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA / STIRI HARGHITA SI COVASNA / Mircea Duşa  
Autor
Mesaj Pagini: 1
mariol44
Administrator

Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 25239
Referindu-se la ce s-a întâmplat pe scena politică din România în 2011 şi ceea ce va urma în acest an, deputatul harghitean Mircea Duşa spunea pentru Ziare.ro că ultima sesiune parlamentară nu a fost una reuşită aşa cum afirmă cei din PD-L, deoarece majoritatea legilor au fost adoptate prin Ordonanţe de Urgenţă.
,,Am văzut câteva declaraţii ale celor care sprijină guvernarea că a fost o sesiune reuşită, ori eu cred că un parlamentar care nu are nici o contribuţie la legile care au fost adoptate în Parlament în sesiunea trecută nu cred că poate să spună că este mulţumit. De fapt, este o demagogie simplă ceea ce spun colegii mei, pentru că din cele peste 350 de legi dezbătute şi aprobate în sesiunea trecută, majoritatea au fost legi de aprobare a Ordonanţelor de Urgenţă, pentru care colegii noştri de la Putere nu au avut nici o contribuţie pentru că nu au voie să aibă, iar întotdeauna amendamentele Opoziţiei, deşi erau bune, au fost respinse.
Aşa că afirmaţia că a fost o sesiune reuşită este simplă demagogie, de fapt a fost aşa un fel de dictatură a Guvernului asupra Parlamentului. Au încercat să ocolească Parlamentul legiferând prin Ordonanţe de Urgenţă, iar când nu au legiferat prin Ordonanţe de Urgenţă au făcut-o fie prin angajarea răspunderii, fie prin nerespectarea procedurilor parlamentare şi amintesc legea aceea cu privire la sancţionarea procurorilor şi judecătorilor care într-o zi a trecut prin plenul Camerei Deputaţilor, de fapt a fost respinsă, şi în alte două zile a trecut prin Senat, pe când o procedură la o lege normală este puţin mai lungă. Sigur, din punctul acesta de vedere, noi, cei din Opoziţie, nu putem spune că a fost o sesiune reuşită".

Se vor pregăti proiecte de lege pentru guvernarea USL

Referindu-se la ce se va întâmpla în prima jumătate a acestui an, Mircea Dusa spunea că se vor pregăti proiecte care vizează transpunerea în practică a viziunilor prezentate de USL pe mai multe domenii, dar în mod special se vor concentra pe legea electorală.
,,Legat de sesiunea următoare eu cred că în grupurile noastre parlamentare trebuie să ne aplecăm asupra proiectelor de legi care vizează transpunerea în practică a viziunilor prezentate de USL pe domeniul economic, pe cel fiscal, al sănătăţii, al mediului, al justiţiei, al învăţământului... Şi o să îmi spuneţi: Da, da, voi le transformaţi în proiecte de legi, dar cum le treceţi în Parlament dacă nu aveţi majoritate? Nici nu mă gândesc să reuşim să le trecem, dar având în vedere opţiunile electoratului, eu cred că la sfârşitul acestui an USL va prelua guvernarea şi este important ca aceste proiecte de legi să se afle în dezbatere parlamentară, ca să nu stăm un timp foarte lung după constituirea unui Guvern şi Parlament ca proiectele de legi să devină legi. Dacă numai atunci le vom iniţia, şi mergând în proceduri normale, sigur că va dura foarte mult. De aceea spun că e foarte important ca aceste proiecte de legi să existe şi să intre în dezbaterea parlamentară, iar votul final se va da atunci când vom avea noi majoritatea parlamentară", declara Mircea Duşa.
Dacă nu se aduc modificări la legile privind alegerile, va ieşi un ghiveci

Acesta a mai spus că ,,trebuie făcute câteva modificări la legile privind alegerile, pentru că ceea ce s-a adoptat prin angajarea răspunderii, respectiv comasarea alegerilor şi câteva modificări aduse legii privind alegerile parlamentare sunt lucruri mărunte, care de fapt nu vin să întărească disciplina electorală şi măsurile preconizate acolo au creat un ghiveci. Şi când vorbesc de ghiveci o să vedeţi că sunt câteva referiri la constituirea birourilor electorale şi a secţiilor de vot.
De data aceasta, dacă alegerile sunt comasate, va trebui ca în secţiile de votare şi birourile electorale să fie reprezentate formaţiunile care participă la alegeri, fie că sunt locale sau parlamentare. La felul în care au gândit constituirea acestor birouri foarte multe formaţiuni politice vor rămâne pe dinafară. Nu putem să ne jucăm cu componenţa birourilor că până la urmă, dacă e vorba de furt la vot, primul furt se face acolo, în secţiile de votare, când se numără buletinele. Şi acum fiind şi foarte multe buletine de vot, dacă există o reprezentare serioasă a tuturor formaţiunilor politice vă daţi seama ce ghiveci iese.
Unele formaţiuni politice participă probabil doar la locale, altele doar la parlamentare, unele participă la ambele, de aceea trebuie o altă gândire legată de constituirea Biroului Electoral sau poate chiar birouri electorale, separat pentru alegerile locale şi separat pentru cele parlamentare, pentru că altfel chiar iese un ghiveci. În secţia de votare, să spunem că vor candida la primărie zece partide politice, iar din cele zece la parlamentare candidează numai cinci. Şi atunci trebuie să existe o reglementare serioasă legată de constituirea birourilor".
Referindu-se tot la alegeri, Mircea Duşa afirma că trebuie întărită şi disciplina electorală pentru a preveni furtul. ,,Un al doilea aspect legat de legile acestea electorale: trebuie întărită disciplina electorală şi înlăturată mita. Ori prin ceea ce se doreşte să se facă au scăzut pedepsele pentru vot multiplu, mită electorală şi pentru toate aspectele acestea care ar influenţa votul. Eu cred că trebuie prevăzute sancţiuni foarte dure şi coroborat cu acel proiect de lege pe care noi îl avem deja legat de votul într-un tur şi atribuirea mandatului celui care ia cele mai multe mandate într-un colegiu electoral, pentru că la felul în care au modificat legea nu se face nici o referire la acest aspect şi vă aduceţi aminte că la ultimele alegeri unul a luat 49% şi a intrat cel care a luat 5%. Lucrurile acestea cred că trebuie corectate şi în afară de legile care mai vorbeam este foarte important, urgent, chiar după 1 februarie să venim cu corecturi la legea electorală".
Întrebat dacă se aşteaptă la surprize neplăcute din partea colegilor de la Putere, Mircea Duşa spunea că aceştia vor propune doar legi care să eludeze votul. ,,Mă aştept la surprize neplăcute pentru că văd că toate proiectele de legi pe care le propun nu fac nimic altceva decât să eludeze votul dat de cetăţeni la alegeri. Inclusiv proiectul acela de lege privind desfiinţarea obligativităţii demisiei înalţilor funcţionari publici, dacă vor să candideze; şi aşa toate instituţiile statului sunt oarecum subordonate Guvernului, ce să mai vorbim în condiţiile în care toţi directorii, prefecţi, subprefecţi, care vor să candideze vor folosi instituţiile statului în a eluda votul".


_______________________________________
Tot ce-i romanesc nu piere!

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la