CALIMANEL-TOPLITA ROMANA
Ca utilizator al forumului http://marianolaru.3xForum.Ro aveti obligatia de a sterge orice mp3/video/album descarcat de la noi in maxim 24 de ore de la download. In cazul nerespectarii acestui termen, administratorul si/sau creatorul acestui forum nu poate/pot fi tras/trasi la raspundere pentru nimic. Nu gazduim fisierele aflate pe site, ci le indexam de pe alte site-uri!Disclaimer: This site does not store any files on its server. We only index and link to content provided by other sites.
Lista Forumurilor Pe Tematici
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA | Inregistrare | Login

POZE CALIMANEL-TOPLITA ROMANA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
GeorgianaIoana pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 63 ani
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA / CARTI IN LIMBA ROMANA / Rețete Culinare Moldovenești Moderat de Tman
Autor
Mesaj Pagini: 1
mariol44
Administrator

Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 25239

Vă oferim posibilitatea să cunoaşteţi practicile populare ale moldovenilor, în spiritul celor mai bune tradiţii − de continuare a valorilor culturale promovate de-a lungul veacurilor.

La elaborarea reţetelor culinare ne-am bazat pe investigaţiile de teren realizate în satele Moldovei, dînd astfel practicilor locale o şansă în plus de a putea fi preluate de cei cointeresaţi.

Preparatele culinare din reţetele prezentate au, în general, în calitate de ingrediente, alimente şi condimente produse în ţara noastră, astfel e mai uşor pentru gospodine, ne referim la procurarea lor.

CUPRINS

Gustări reci
1. Gustarea haiducului
2. Gustare cu brînză de oi şi usturoi
3. Ruladă cu brînză de vaci
4. Salată cu carne de vită şi fasole roşii
5. Salată cu fasole păstăi şi ardei
6. Fasoliţă (fasole făcăluite)
7. Fasole înăbuşite cu roşii
8. Roşii umplute cu ciuperci
9. Roşii umplute cu vinete
10. Roşii umplute cu brînză de oi
11. Castraveţi cu salată verde şi brînză
12. Castraveţi umpluţi cu carne de găină
13. Gogoşari umpluţi cu porumb, morcov şi prune uscate
14. Ardei graşi prăjiţi cu sos
15. Ardei graşi ca acasă
16. Gustare rece din legume prăjite
17. Ardei umpluţi cu mere şi morcov
18. Ardei umpluţi cu brînză
19. Ardei graşi umpluţi, muraţi ca acasă
20. Vinete murate umplute cu legume
21. Vinete tocate
22. Coşuleţe din vinete
23. Vinete umplute cu ciuperci
24. Salată din carne de pui şi legume prăjite
25. Salată din legume ca la Chişinău
26. Salată cu ardei copţi şi mazăre verde
27. Gustare moldovenească
28. Salată de ţelină cu mere
29. Salată de fasole păstăi cu verdeaţă şi usturoi
30. Salată din fasole păstăi cu legume
31. Tocătură de dovleci
32. Salată de sfeclă cu mere şi nuci
33. Tocătură de ciuperci
34. Ciuperci umplute
35. Vinegretă cu scrumbie şi porumb
36. Pateu cu scrumbie, brînză de vaci şi nuci
37. Peşte copt cu legume şi mirodenii
38. Ruladă de scrumbie umplută cu legume
39. Peşte prăjit cu mujdei
40. Ruladă din carne de porc cu caise uscate
41. Ruladă de muşchi de vită cu prune uscate
42. Ruladă din carne de pui cu ardei copt
43. Salată din ridiche, morcov şi ceapă verde
44. Salată de legume prăjite
45. Saltison (varianta 1)
46. Saltison (varianta 2)
47. Sos mujdei
48. Borş de tărîţe
49. Rulade de dovlecei umpluţi cu legume (varianta 1)
50. Rulade de dovlecei umpluţi cu legume (varianta 2)
51. Răcitură de cocoş
52. Răcituri asortate
53. Gogoşi picante din brînză de vaci şi de oi
54. Carne coaptă cu prune uscate
55. Tocătură de vinete și ardei grași copți

Supe, borşuri , ciorbe, zeamă
56. Ciorbă ţărănească în ulcele
57. Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptor
58. Ciorbă de viţel cu ciuperci
59. Ciorbă scăzută
60. Ciorbă de vită cu tăieţei de casă
61. Supă cu frecăţei
62. Ciorbă cu fasole
63. Borş ca acasă 64. Borş scăzut
65. "Bureachiţă" - supă de roşii cu pelmeni
66. Ciorbă cu carne de oi
67. Ciorbă ca la ţară
68. Supă de cartofi cu crupe de porumb şi ciuperci
69. Zeamă cu măruntaie de pasăre
70. Zeamă de găină cu orez
71. Borş cu porumb
72. Supă de cartofi cu porumb
73. Zeamă de găină cu tăieţei de casă şi ciuperci
74. Bulion cu porumb şi omletă
75. Ciorbă de carp
76. Ciorbă de urzici
77. Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb
78. Ciorbă de fasole verde
79. Supă de dovlecei cu ciuperci şi porumb
80. Ciorbă de raţă
81. Ciorbă cu carne de oaie

Bucate din legume
82. Roşii prăjite, cu usturoi şi brînză
83. Roşii umplute cu vinete
84. Roşii umplute cu legume
85. Roşii umplute cu porumb, ou şi ceapă
86. Roşii umplute cu ciuperci şi ceapă
87. Ardei graşi umpluţi cu legume şi orez
88. Dovlecei cu smîntînă la cuptor
89. Ardei graşi umpluţi cu ciuperci şi orez
90. Vinete înăbuşite cu smîntînă
91. Vinete cu ardei graşi şi roşii
92. Iahnie de vinete
93. Vinete prăjite cu mujdei
94. Vinete coapte umplute cu legume
95. Vinete prăjite în liezon
96. Ghiveci
97. Dovlecei umpluţi cu ciuperci
98. Fasole păstăi cu smîntînă
99. Fasole păstăi cu ceapă
100. Fasole păstăi cu ou
101. Ciulama cu fasole păstăi cu sos alb
102. Fasole înăbuşite în ulcele ca la ţară
103. Fasole înăbuşite cu prune uscate
104. Iahnie de fasole cu sos de roşii
105. Varză umplută cu ciuperci
106. Sarmale cu orez şi gutui
107. Sarmale cu ciuperci şi crupe de porumb
108. Dovleac prăjit cu roşii
109. Budincă cu dovleac și mere
110. Budincă de dovleac cu tăieţei
111. Budincă de dovleac cu orez
112. Cartofi noi fierţi cu usturoi
113. Cartofi cu turte
114. Cartofi înăbuşiţi cu ciuperci
115. Cartofi prăjiţi cu ceapă
116. Cartofi umpluţi cu brînză şi ciuperci
117. Colţunaşi leneşi cu cartofi şi brînză
118. Ruladă de cartofi cu porumb şi ciuperci
119. Praz umplut cu ciuperci şi orez
120. Budincă de morcovi cu brînză de vaci şi prune uscate
121. Budincă de morcovi cu mere
122. Iahnie de cartofi
123. Cartofi copţi cu dovleci şi roşii
124. Ciuperci coapte cu tăieţei
125. Ciuperci înăbuşite cu fasole
126. Tocană de ciuperci cu ardei graşi


Bucate din porumb
127. Mămăligă
128. Porumb cu mere, prune uscate şi friganele
129. Porumb cu mazăre verde înăbuşit în smîntînă
130. Mămăligă cu lapte
131. Mămăligă prăjită cu smîntînă
132. Sarmale cu crupe de porumb
133. Gogoşele din brînză şi unt ("Urs"
134. Alivanca
135. Omletă cu mămăligă şi jumări

Bucate din crupe, făină, brînză şi ouă
136. Colţunaşi cu brînză
137. Colţunaşi cu brînză şi cartofi
138. Colţunaşi cu cartofi şi jumări
139. Colţunaşi cu dovleac, mere şi nuci
140. Dejun ţărănesc
141. Ochiuri ca la ţară
142. Ochiuri cu slănină şi ardei gras
143. Scrob cu praz
144. Scrob cu dovlecei şi brînză
145. Dovleac cu orez şi stafide
146. Omletă cu mămăligă
147. Colțunași cu brînză de vaci

Bucate din peşte
148. Crap ca la Nistru
149. Şalău cu mujdei
150. Peşte cu ceapă înăbuşit în vin
151. Crap după reţeta pescarului
152. Crap în făină de porumb
153. Şalău în sos picant
154. Peşte prăjit cu vinete
155. Peşte înăbuşit
156. Friptură de peşte în ulcele
157. Fitofag înăbuşit cu vin
158. Peşte copt cu dovleci şi praz
159. Crap înăbuşit în marinată ca la ţară
160. Şalău cu legume la cuptor
161. Crap la grătar
162. Şalău umplut
163. Şalău „Basarabia”

Bucate din carne de vită
164. Carne de vită în sos de coniac
165. Carne de vită prăjită cu vinete şi roşii
166. Şniţel moldovenesc
167. Antricot nistrean
168. File nistrean
169. Carne bătută (bătuţele) de viţel cu legume în vin
170. Carne de vită cu frişcă
171. "Brisole" moldoveneşti
172. Biftec
173. Carne de vită cu fasole verde
174. Carne de vită cu praz
175. Friptură ţărănească
176. Carne de vită înăbuşită cu legume
177. Carne de vită ca la ţărani
178. Carne de viţel înăbuşită cu vinete şi ţelină
179. Carne de viţel înăbuşită cu ciuperci şi dovlecei
180. Muşchi de vită cu ardei gras
181. Pîrjoale de casă
182. Carne de vită cu gutuie

Bucate din carne de oaie şi de miel
183. Miel înăbuşit în vin
184. Carne de oaie înăbuşită cu prune uscate
185. Drob de miel
186. Tocană de miel cu gutui
187. Miel umplut la cuptor 188. Carne de oaie înăbuşită cu fasole verde
189. Carne de oaie ca la Comrat
190. Carne de oaie ca la găgăuzi
191. Iahnie ca la bulgari
192. Carne de oaie haiducească
193. Carne de oaie cu garnitură asortată
194. Ciulama de miel (mîncare găgăuzească
195. Carne de oaie cu vinete

Bucate din carne de pasăre
196. Pui umplut
197. Pui cu legume
198. Cavurma de pui (mîncare găgăuzească
199. Friptură de măruntaie
200. Pui prăjit cu fasole păstăi şi dovlecei
201. Pui cu suc de struguri
202. Pui înăbuşit cu mere
203. Friptură de pui în ulcele
204. Tocană de pui cu mămăligă
205. Friptură în ulcele ca la mama acasă
206. Raţă înăbuşită cu prune uscate
207. Vinete cu umplutură de carne de pui
208. Prepeliţe umplute cu gutui şi prune uscate
209. Pui umplut cu sarmale
210. Gîscă umplută cu orez, gutuie, mere
211. Curcan (curcă umplut cu tăieţei şi măruntaie
212. Raţă coaptă în bostan
213. „Mandja” (mîncare găguzească
214. Ciulama de pui
215. Iahnie din carne de găină
216. Raţă în sos de vişine
217. Ficat de găină în sos de smîntînă
218. Şolduri de găină umplute cu ciuperci
219. Budincă cu vinete şi carne de găină
220. Zraze «Codreanca»
221. Zraze din carne de găină
222. Zraze din carne de găină de casă cu ciuperci

Bucate din carne de iepure
223. Iepure de casă prăjit cu legume
224. Friptură de iepure de cîmp
225. Tocană cu iepure de casă şi dovleci
226. Iepure de casă înăbuşit cu fasole roşii
227. Tocană de iepure de casă
228. Iepure prăjit în sos de smîntînă
229. Iepure de casă cu legume şi vin
230. Iepure de casă în sos de vin cu piept de porc afumat
231. Iepure cu măsline
232. Iepure umplut

Bucate la grătar
233. Piept de porc la grătar
234. Frigărui cu ciuperci proaspete la grătar
235. Porumb la grătar
236. Mititei
237. Miel la grătar
238. Carne de oaie la grătar
239. Pui la grătar
240. File de porc la grătar
241. Antricot la grătar
242. File de carne de vită la grătar
243. Biftec la grătar
244. Escalop la grătar
245. Ficat de pasăre de casă la grătar
246. Frigărui din ficat la grătar
247. Ficat la grătar
248. Frigărui din ficat de găină în slănină afumată
249. „Trei ciobănei”
250. Steak „Basarabia”
251. Costiţă la grătar
252. Costiţă de porc la grătar
253. Şniţel din carne de oaie la grătar

Bucate din carne de porc
254. Jambon
255. Pulpă de porc înăbuşită cu cartofi
256. File de porc marinat în vin
257. Piept de porc ca la moldoveni
258. Piept de porc cu sos acru-dulce
259. Zraze „Nistru”
260. Zraze de Chişinău
261. Carne de porc cu prune uscate
262. Carne de porc înăbuşită cu vin şi praz
263. Ghiveci ţărănesc
264. Tocană de porc cu mămăligă
265. Carne de porc în ulcele cu colţunaşi
266. Carne de porc înăbuşită cu vinete
267. Carne de porc înăbuşită cu fasole
268. Carne de porc împănată cu prune uscate, la cuptor
269. Chifteluţe
270. Pîrjoale ca la Chişinău
271. Carne de porc împănată cu legume şi înăbuşită
272. Dovlecei copţi cu carne de porc
273. Gogoşari umpluţi cu carne
274. Rulade cu carne de porc în foi de varză
275. Costiţă umplută cu tăieţei şi măruntaie
276. Purceluş la cuptor
277. Carne de porc cu morcov şi pătrunjel
278. Sarmale moldoveneşti cu carne
279. Sarmale moldoveneşti cu varză
280. Sarmale cu varză murată
281. Sarmale în ardei dulce
282. Sarmale asortate
283. Carne de porc cu prune
284. Praz umplut cu orez şi carne de porc

Bucate din măruntaie
285. Friptură de ficat cu ciuperci
286. Tocană ca la ţară
287. Cighiri
288. Ficat de vită, fiert înăbuşit în sos de smîntînă

Paste făinoase şi produse de patiserie
289. Aluat pentru plăcinte şi învîrtite
290. Plăcinte cu varză
291. Plăcinte cu cartofi cruzi
292. Plăcinte cu cartofi şi brînză
293. Plăcinte cu carne
294. Plăcinte cu ou şi mărar
295. Plăcinte cu brînză de vaci
296. Plăcinte cu mere
297. Plăcinte cu varză din aluat de drojdii
298. Învîrtită cu brînză
299. Învîrtită cu ou şi ceapă verde
300. Tăieţei de casă cu brînză şi ardei graşi
301. Tăieţei de casă
302. Tăieţei cu mac şi unt
303. Saralie cu brînză (varianta 1)
304. Saralie cu brînză (varianta 2)
305. Învîrtită cu brînză de vaci
306. Chec ţărănesc cu mere
307. Babă neagră
308. Cozonac
309. Pască cu brînză de vaci
310. Ruladă de sărbătoare cu nuci
311. Ruladă cu vişine
312. Ghevrec (uscăţele, mîncare găgăuzească
313. Uscăţele cu dovleac
314. Baclava moldovenească 315. Turtă dulce (reţetă veche basarabeană
316. Mălai cu verdeaţă
317. Mălai
318. Plăcinte cu ciuperci şi cartofi
319. Plăcinte cu brînză de vaci şi cartofi
320. Mălai cu magiun
321. Saralie cu varză
322. Clătite umplute cu vişine în sucul lor
323. Muli dulci în ceaun
324. Babă albă
325. „Ghiozlemea” (mîncare găgăuzească
326. „Cîvîrma” (mîncare găgăuzească
327. „Dioşemea” (tartă în foi, din aluat cu drojdii, mîncare găgăuzească
328. „Macarina” (mîncare găgăuzească
329. „Kabaklî” (mîncare găgăuzească
330. „Poocea” (mîncare găgăuzească
331. „Degeţele” ca la Comrat din aluat nedospit
332. „Locum” (mîncare găgăuzească
333. „Kaimaklî” (mîncare găgăuzească
334. Clătite „Toamna de aur”
335. Prune uscate umplute cu nuci şi garnisite cu frişcă
336. Plăcinte cu vișine
337. Reţete de familie
338. Sfaturi de garnisire a bucatelor


_______________________________________
Tot ce-i romanesc nu piere!

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la