CALIMANEL-TOPLITA ROMANA
Ca utilizator al forumului http://marianolaru.3xForum.Ro aveti obligatia de a sterge orice mp3/video/album descarcat de la noi in maxim 24 de ore de la download. In cazul nerespectarii acestui termen, administratorul si/sau creatorul acestui forum nu poate/pot fi tras/trasi la raspundere pentru nimic. Nu gazduim fisierele aflate pe site, ci le indexam de pe alte site-uri!Disclaimer: This site does not store any files on its server. We only index and link to content provided by other sites.
Lista Forumurilor Pe Tematici
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA | Inregistrare | Login

POZE CALIMANEL-TOPLITA ROMANA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
adee
Femeie
24 ani
Mures
cauta Barbat
24 - 59 ani
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA / STIRI HARGHITA SI COVASNA / Activitatea parlamentarilor harghiteni īn primii doi ani de mandat:  
Autor
Mesaj Pagini: 1
mariol44
Administrator

Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 25239
Reprezentanţii judeţului īn Parlamentul Romāniei au avut o medie de prezenţă la locul de muncă de aproximativ 55%
Regulamentul Camerei Deputaţilor: Art. 212 - (1) Nici un deputat nu poate lipsi de la şedinţele Camerei sau comisiei din care face parte decāt īn cazul īn care a obţinut aprobarea unui concediu. (2) Deputaţii, cu aprobarea Camerei sau a Biroului permanent, pot participa la desfăşurarea altor acţiuni parlamentare, situaţie īn care nu sunt consideraţi absenţi. (3) Prevederile alin. (2) se aplică şi deputaţilor care sunt membri ai Guvernului, īn cazul īn care absenţa acestora a fost determinată de exercitarea atribuţiilor funcţiei pe care o īndeplinesc. (4) Deputaţii pot obţine concedii plătite pentru rezolvarea unor probleme personale de cel mult 8 zile īn cursul unei sesiuni, cu acordul Biroului permanent. Peste această durată se pot solicita Biroului permanent concedii fără plată
Şi īn cazul Senatului există o astfel de prevedere
Deputatul Mircea Duşa, cele mai multe luări de cuvānt

Īn primii doi ani de mandat, parlamentarii harghiteni au avut o medie de prezenţă la voturile finale din plenul camerei īn care au fost aleşi de aproximativ 55%, potrivit unui studiu efectuat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) privind activitatea deputaţilor şi senatorilor īn doi ani de mandat, 2008-2010. Mai concret, reprezentanţii judeţului Harghita īn Camera Deputaţilor au participat la votul final din plen īntr-un procentaj de 58%, iar īn Senat de 52,2%. Īntr-un clasament din acest punct de vedere, judeţul Harghita se află pe locul 37 la votul final īn plenul Camerei Deputaţilor şi 28 la Senat. Totuşi, īn cazul Camerei Deputaţilor trebuie amintit că reprezentantul Colegiului nr. 2 din judeţ, Kelemen Hunor, este şi ministrul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, ceea ce īl scuteşte de drept de la participarea la şedinţele īn plen.
Cel mai vizibil şi vocal parlamentar al legislativului din Romānia īn primii doi ani de mandat este harghiteanul Mircea Duşa, care este şi liderul grupului PSD-PC īn Camera Deputaţilor. Acesta a avut īn perioada menţionată 383 de luări de cuvānt, potrivit studiului. Totodată, Mircea Duşa, care a fost ales īn Colegiul nr. 5 din judeţ (zona nordică, a avut o prezenţă la votul final īn plenul Camerei Deputaţilor de 70%, votānd 775 din totalul de 1.098 de iniţiative legislative. Totodată, singurul deputat romān din Harghita a fost activ şi pe partea de iniţiere a unor proiecte legislative, avānd, pānă īn momentul de faţă, 42 de astfel de iniţiative, din care 4 au devenit lege, 13 au fost respinse definitiv, iar restul sunt īn diferite faze ale procesului legislativ. Mircea Duşa a adresat Guvernului, pānă īn prezent, 4 īntrebări şi interpelări. De altfel, Violeta Alexandru, director al IPP, a declarat că adevăratul partid de Opoziţie īn Parlament este PSD, cu un grup parlamentar, mai ales la Camera Deputaţilor, foarte eficient. ,,Adevăratul partid de Opoziţie īn Parlament este PSD, cu un grup parlamentar, mai ales la Camera Deputaţilor, foarte eficient, de fapt cu cuplul Mircea Duşa - Aura Vasile, care reuşeşte să fie destul de prompt. Ei sunt foarte vocali, dar nu şi foarte consistenţi īn ceea ce priveşte eficientizarea activităţii Parlamentului", a declarat directorul IPP.
Reprezentantul Colegiului nr. 3 din judeţ, udemeristul Antal Istvan, īn primii doi ani de mandat a avut o prezenţă la votul final īn plenul Camerei Deputaţilor de 34,10%, aflāndu-se pe locul 309 īntr-un astfel de clasament, dintr-un total de 471 de deputaţi. Practic, deputatul harghitean a votat de 375 de ori, din totalul de 1.098. Antal Istvan a avut 25 de luări de cuvānt īn plen şi 10 iniţiative legislative (din care una a devenit lege, iar trei au fost respinse definitiv). Deputatul harghitean nu a avut nici o interpelare sau īntrebare.
Kelemen Hunor, ales ca deputat īn Colegiul nr. 2, īn prezent ministru, a avut o prezenţă la votul final īn plen de 28%, votānd de 308 ori. Totodată, a avut 14 luări de cuvānt şi 3 iniţiative legislative (din care nici una nu a devenit lege şi una a fost respinsă definitiv). Kelemen Hunor a formulat 3 īntrebări sau interpelări.
Deputatul Korodi Attila, īn primii doi ani de mandat a avut o prezenţă la votul final din plenul Camerei Deputaţilor de 70,80%. Deputatul din partea UDMR al Colegiului nr. 1 a avut 37 de luări de cuvānt şi a iniţiat 10 proiecte legislative, din care 2 au devenit lege şi 2 au fost respinse definitiv. Korodi Attila a adresat şi 18 īntrebări sau interpelări.
Reprezentantul Colegiului nr. 4 din Harghita, deputatul Pal Arpad (UDMR), a participat la votul final din plen īn proporţie de 91,10%, adică la 1.001 voturi. Pal Arpad a avut 6 iniţiative legislative (nici una devenită lege) şi 3 luări de cuvānt. Deputatul harghitean a formulat 3 īntrebări sau interpelări.
Cei doi senatori harghiteni, din partea UDMR, Gyerko Laszlo şi Verestoy Attila, au participat (cum s-a mai menţionat) īn procent de 52,2% la votul final din plenul Senatului. Reprezentantul Colegiului nr. 2 senatorial, Gyerko Laszlo, a avut 12 iniţiative legislative (una devenită lege şi 3 respinse definitiv), 6 luări de cuvānt, precum şi 2 īntrebări şi interpelări.
Pe de altă parte, colegul său, Verestoy Attila (Colegiul nr. 1), īn primii doi ani ai actualului mandat (senatorul a fost ales parlamentar la toate alegerile post-decembriste) a avut o prezenţă la lucrări de circa 20%. Senatorul a iniţiat 5 proiecte de lege (nici unul nu a devenit lege), a luat cuvāntul īn plen de 27 de ori şi nu a avut nici o īntrebare sau interpelare.

Metodologie
,,Practic, fiecare deputat şi fiecare senator, fiecare partid parlamentar īnregistrat īn Parlament după alegerile din 2008 au fost analizaţi funcţie de: numărul iniţiativelor legislative īnaintate vs. eficienţa lor, luările de cuvānt īn plen, numărul interpelărilor/īntrebărilor adresate de către parlamentari Guvernului, dar şi instituţiile interpelate de către parlamentari, prezenţa la lucrările din plen ce cuprinde toate voturile electronice din perioada decembrie 2008 - decembrie 2010, numărul de zile de vot final la care a participat fiecare deputat şi senator, similaritatea la vot a principalelor partide parlamentare. Subliniem faptul că procentul de prezenţă este calculat pentru perioada cuprinsă īn acest raport (şi menţionată mai sus) şi ia īn calcul EXCLUSIV voturile finale din plen, exprimate prin cartela (vot electronic) atāt la Camera Deputaţilor, cāt şi īn Senatul Romāniei", se arată īn studiul IPP.


_______________________________________
Tot ce-i romanesc nu piere!

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la