CALIMANEL-TOPLITA ROMANA
Ca utilizator al forumului http://marianolaru.3xForum.Ro aveti obligatia de a sterge orice mp3/video/album descarcat de la noi in maxim 24 de ore de la download. In cazul nerespectarii acestui termen, administratorul si/sau creatorul acestui forum nu poate/pot fi tras/trasi la raspundere pentru nimic. Nu gazduim fisierele aflate pe site, ci le indexam de pe alte site-uri!Disclaimer: This site does not store any files on its server. We only index and link to content provided by other sites.
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA | Inregistrare | Login
POZE CALIMANEL-TOPLITA ROMANA
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: crazy_hell_angel pe Simpatie.ro
| Femeie 25 ani Gorj cauta Barbat 25 - 53 ani |
|
mariol44
Administrator
Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 25239
|
|
Informatie Denumirea: Padurea spânzuratilor Anul: 1964 Gen: Drama / History / War Regizor: Liviu Ciulei Actori: Victor Rebengiuc, Liviu Ciulei, Anna Széles, Stefan Ciubotarasu, György Kovács Durata: 2h 38min Scenariu: Titus Popovici (scenarist), Liviu Rebreanu (autorul romanului) Tara: România Limba: Româna Original (fara traducere)
Descriere: Filmul 'Padurea spânzuratilor' este o ecranizare a romanului omonim al scriitorului Liviu Rebreanu.
Productia a fost realizata în anul 1964 de Studioul Cinematografic "Bucuresti", studiou care functiona deja în noul Centru de Productie Cinemtatografica construit la Buftea. A fost realizat de cunoscutul regizor Liviu Ciulei, acesta alegând în rolul principal, al locotenentului Apostol Bologa, pe tânarul (pe atunci) actor Victor Rebengiuc, rol care l-a consacrat pe acesta în lumea cinematografului. În film mai joaca, de asemenea, însusi regizorul (în rolul lui Klapka) si actrita Ana Széles (în rolul Ilonei). Este o productie alb-negru.
'Padurea spânzuratilor' a reprezentat apogeul experientei regizorale filmice a lui Liviu Ciulei, dupa ce acesta mai realizase si alte filme ca regizor principal, asa cum au fost 'Eruptia' si 'Valurile Dunarii' (cu un continut puternic politizat), respectiv în calitate de regizor secund al lui Victor Iliu în filmul 'Moara cu noroc'. Experienta sa de arhitect, actor si scenograf au cântarit desigur decisiv la rezultatul final.
Prin acest film Liviu Ciulei se defineste a fi un regizor care crede în puterea imaginii. Alegerea decorurilor este semnificativa ca expresivitate, integrându-se firesc în structurile naturale care definesc locuri unde are loc actiunea, punctând-o. Nimic nu apare întâmplator în decorul actiunii filmului: stivele de cosciuge, gramezile de scaune, vrafurile de bocanci, nemunaratele obiecte din camera logodnicei, lucrurile aruncate anapoda din castel sau ciudata boala a padurii, araturile uscate, lumina livida a întinderilor. Toate aceste contribuie din plin la definirea actiunii ca una sumbra, bolnavicioasa, tensionata si lipsita de orice speranta, cea care era de fapt a razboiului si care i-a cuprins si pe participantii.
Acestea sunt cauzele pentru care filmul apare în cinematografia româneasca postbelica ca un fenomen deosebit, marcând o deschidere spre nou, spre adevarata creatie artistica, care se ridica dincolo de orice concept politic. Filmul depaseste total acea optica teatrala a punerii în scena a actiunii unui film aidoma unei piese de teatru, care este inerenta oricarei cinematografii la începuturi. De fapt, asta a fost realitatea anilor 1960, cinematografia româneasca din acei ani era, într-un fel, la începuturi, scenaristii, regizorii si actorii fiind în general oameni tineri, dar plini de entuziasm.
Code
_______________________________________ Tot ce-i romanesc nu piere!
|
|
pus acum 14 ani |
|