CALIMANEL-TOPLITA ROMANA
Ca utilizator al forumului http://marianolaru.3xForum.Ro aveti obligatia de a sterge orice mp3/video/album descarcat de la noi in maxim 24 de ore de la download. In cazul nerespectarii acestui termen, administratorul si/sau creatorul acestui forum nu poate/pot fi tras/trasi la raspundere pentru nimic. Nu gazduim fisierele aflate pe site, ci le indexam de pe alte site-uri!Disclaimer: This site does not store any files on its server. We only index and link to content provided by other sites.
Lista Forumurilor Pe Tematici
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA | Inregistrare | Login

POZE CALIMANEL-TOPLITA ROMANA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
morena28
Femeie
19 ani
Bistrita Nasaud
cauta Barbat
24 - 49 ani
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA / STIATI CA? / Seceta din padurea amazoniana scoate la iveala urmele unei civilizatii  
Autor
Mesaj Pagini: 1
mariol44
Administrator

Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 25239

O serie de gravuri cu vechime de circa 7000 de ani a fost descoperita in plina jungla, in apropierea orasului Manaus din Brazilia. Descoperirea vine la putina vreme dupa ce un pescar a identificat gravuri asemanatoare pe Rio Negro, un afluent al Amazonului. Acoperite de apa timp de milenii, artefactele ies la lumina pe fondul celei mai acute secete si a celor mai scazute debite ale Amazonului din ultimii 100 de ani.

Arheologii care au identificat petroglifele - ce reprezinta chipuri umane si serpi - sunt convinsi ca aceasta este dovada ca jungla amazoniana a fost gazda unor civilizatii infloritoare si bine structurate, in ciuda conceptiei impamantenite ca jungla era mult prea dura pentru a gazdui mai mult decat triburi nomade de vanatori.

"Intotdeauna am auzit ipoteza conform careia padurea amazoniana a fost un loc salbatic, din care a lipsit, in cea mai mare parte, elementul uman. Ei bine, aceasta teorie este incorecta. In multe parti ale junglei am descoperit dovezi ale unor stravechi asezari umane foarte dezvoltate", declara Eduardo Neves, presedintele Societatii Arheologice din Brazilia.

In ultimii ani, arheologii au scos la iveala, in jungla amazoniana, urme ale unor culturi vechi de milenii, ale unor veritabile orase, cetati care ar putea echivala cu cele europene din Evul Mediu si drumuri care legau asezarile intre ele. Insa problema oamenilor de stiinta este reprezentata de distrugerile masive efectuate de fermierii si crescatorii de vite care prefera sa ascunda sau sa distruga astfel de urme care le-ar putea afecta veniturile. Astfel, oamenii de stiinta duc o adevarata cursa contracronometru pentru a inventaria si prezerva artefactele unice prin valoarea lor.

Sursa: Guardian


_______________________________________
Tot ce-i romanesc nu piere!

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la