CALIMANEL-TOPLITA ROMANA
Ca utilizator al forumului http://marianolaru.3xForum.Ro aveti obligatia de a sterge orice mp3/video/album descarcat de la noi in maxim 24 de ore de la download. In cazul nerespectarii acestui termen, administratorul si/sau creatorul acestui forum nu poate/pot fi tras/trasi la raspundere pentru nimic. Nu gazduim fisierele aflate pe site, ci le indexam de pe alte site-uri!Disclaimer: This site does not store any files on its server. We only index and link to content provided by other sites.
Lista Forumurilor Pe Tematici
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA | Inregistrare | Login

POZE CALIMANEL-TOPLITA ROMANA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
laura84 pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Valcea
cauta Barbat
24 - 49 ani
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA / ROMANIAN MP3 ALBUMS / (VA)The Best Romanian Music Collection-Temistocle Popa  
Autor
Mesaj Pagini: 1
mariol44
Administrator

Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 25239

01 - Dan Spataru - Trecea fanfara militara
02 - Mirabela Dauer - Bine-ai Venit, iubire!
03 - Marina Voica - La malul marii
04 - Catalin Crisan - Mi-e dor de tine
05 - Anda Calugareanu - In randul patru
06 - Angela Similea - Iubite
07 - Corina Chiriac - un singur cuvant
08 - Gica Petrescu - Cine stie a iubi
09 - Doina Badea - Soapte de iubire
10 - Luigi Ionescu - Lalele
11 - Fuego - Chitara mea
12 - Stefan Banica - Gioconda se marita
13 - Monica Anghel - Iubeste-ma
14 - Daniel Iordachioaie - Vino, iubire!
15 - Margareta Pislaru - Margarete
16 - Cornel Constantiniu - Iubirea ta
17 - Adrian Romcescu - Asta seara m-am indragostit
18 - Trio Grigoriu - Poiana cu flori
19 - Ileana Sararoiu - Inima
20 - Dan Spataru - Maicuta, iti multumesc!
21 - Aurelian Andreescu - Cu cine semeni dumneata?
22 - Maria Tanase - In Targul Mosilor

"The Best Romanian Music Collection", o editie de lux a muzicii usoare romanesti. Colectia cuprinde 10 CD-uri, discuri de autor, ale celor mai buni compozitori romani: Florin Bogardo, Marius Teicu, Horia Moculescu, Ionel Tudor, Dumitru Lupu, Serban Georgescu, Marcel Dragomir, Temistocle Popa, Jolt Kerestely, George Grigoriu.
Pe cele 10 CD-uri se gasesc 70 de interpreti, 50 de textieri si peste 200 de slagare care ne-au facut viata frumoasa timp de aproximativ 40 de ani. Piesele sunt cantate de interpreti cunoscuti, printre care: Dan Spataru, Anda Calugareanu, Angela Similea, Mihaela Runceanu, Aura Urziceanu, Corina Chiriac, Florin Bogardo, George Nicolescu, Gica Petrescu, Luigi Ionescu, Madalina Manole, Margareta Paslaru, Maria Tanase, Mirabela Dauer, Monica Anghel, Stela Enache, Stefan Banica si multi, multi altii.

Numele lui Temistocle Popaeste echivalent cu cel al şlagărului. ,,Am compus tot timpul melodii simple, fără probleme de intonaţie care să poată fi interpretate de oricine şi să nu creeze probleme pentru ascultători. De aceea, cred că majoritatea pieselor mele au devenit şlagăre. Interpreţii care au cântat melodiile compuse de mine au făcut ca ele să ajungă în casele oamenilor. În general, muzica noastră este dătătoare de bucurii şi are un rol binemeritat în societate”, declara compozitorul în urmă cu doi ani. De departe, Lalele, lalele este şlagărul emblematic al compozitorului, alături de deja celebrul Trecea fanfara militară. Dar povestea cântecului interpretat de Luigi Ionescu este una cât se poate de banală. “Luigi Ionescu a venit la mine acasă să vadă dacă mai am ceva prin sertare, cum spunea el. A dat de această piesă ce nu avea titlu, nu avea nimic, dar era foarte cantabilă. Din prima seară în care s-a cântat şi până la sfârşitul vieţii lui Luigi Ionescu acest cântec a ţinut trena muzicii uşoare”, a spus Temistocle Popa.

Dar trena muzicii uşoare nu poate fi ţinută fără un compozitor bun şi un interpret pe măsură. “Compozitorii fără interpreţi sunt nimeni. Ei scot la lumina creaţiile noastre”, a mai completat compozitorul în modestia sa. Temistocle Popa a colaborat de-a lungul timpului cu interpreţi de mare valoare ai muzicii româneşti cum ar fi: Dan Spătaru, Angela Similea,. Monica Anghel, Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer, Luigi Ionescu, etc. Muzica lui a rămas peste timp ca dovadă că şi astăzi când mai degrabă tastele computerului fac muzica, tinerii interpreţi dorinici de o carieră muzicală aleg piesele maestrului pentru a le interpreta în festivaluri sau spectacolele la care participă. Temistocle Popa rămâne nu numai unul din marii compozitori ai muzicii româneşti ci un stâlp solid pe care se sprijină acest balansoar care leagănă sufletele românilor de pretutindeni.


_______________________________________
Tot ce-i romanesc nu piere!

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la