CALIMANEL-TOPLITA ROMANA
Ca utilizator al forumului http://marianolaru.3xForum.Ro aveti obligatia de a sterge orice mp3/video/album descarcat de la noi in maxim 24 de ore de la download. In cazul nerespectarii acestui termen, administratorul si/sau creatorul acestui forum nu poate/pot fi tras/trasi la raspundere pentru nimic. Nu gazduim fisierele aflate pe site, ci le indexam de pe alte site-uri!Disclaimer: This site does not store any files on its server. We only index and link to content provided by other sites.
Lista Forumurilor Pe Tematici
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA | Inregistrare | Login

POZE CALIMANEL-TOPLITA ROMANA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Cezi la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Vaslui
cauta Barbat
27 - 80 ani
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA / ROMANIAN MP3 ALBUMS / The Best Romanian Pop Music(CD1) -Slagare pe versuri de Eugen Rotaru  
Autor
Mesaj Pagini: 1
mariol44
Administrator

Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 25239
01 - Mirabela Dauer - De ce nu-mi spui ca ma iubesti
02 - Gabriel Dorobantu - De-ai sti ce-nseamna dragostea
03 - Angela Similea - De singuratate
04 - Corina Chiriac - Sa nu ma-ntrebi
05 - Loredana Groza - Ce va fi cu iubirea mea
06 - Otilia Romea - Dragostea noastra e-o nebunie
07 - Cornel Constantiniu - Lasa lumea sa vorbeasca
08 - Roxana Popescu - Vreau sa fii langa mine
09 - Angela Similea - Eu
10 - Aurelian Andreescu - Cantec de leagan
11 - Mirabela Dauer - O planeta a iubirii
12 - Aura Urziceanu - Vreau sa vii in viata mea
13 - Corina Chiriac - Ne cunoastem din vedere
14 - Marina Scupra - Asa e de cand lumea, dragostea
15 - Gabriel Dorobantu - Nu pot sa uit iubirea ta
16 - Angela Similea - Voi dansa cu tine
17 - Mirabela Dauer - De-as fi avut candva
18 - Carmen Radulescu - Tu ai noroc
19 - Monica Anghel - Dau viata mea pentru-o iubire
20 - Mirabela Dauer - De-as putea sa-nving iubirea
21 - Dan Spataru - Te-am iubit, Mario!

,,The Best Romanian Pop Music” o editie care cuprinde 6 CD-uri cu 124 slagare de muzica usoara romaneasca pe versuri de Eugen Rotaru.

,,Scriitorii de texte muzicale au devenit o specie pe cale de disparitie, dupa ce versurile lor au insotit, timp de cateva decenii, cantecele denumite impropriu "de muzica usoara", carora Ie-au dat identitate si parfum. Nu cunosc nici un cantec fara text care sa fi devenit slagar.
Poate "Avant de mourir", dar asta a fost cu mult inainte ... Asa cum erau, mai bune sau mai rele, textele participau cu drepturi egale la destinul cantecului, la popularitatea sau uitarea lui. Au existat si in acest domeniu de la rascruce de vanturi admirabili profesionisti ai genului ca Niculsor Constantinescu, Puiu Maximilian, Eugen Mirea, Aurel Felea, Angel Grigoriu si Romeo Iorgulescu, George Mihalache, Sasa Georgescu, Mihai Maximilian. si, alaturi de ei, o aparitie surprinzatoare, un autor care a atras asupra lui atentia tuturor compozitorilor care si-l doreau prieten si colaborator: Eugen Rotaru. Acest textier cu alura de actor american de film, cu studii tehnice si lecturi occidentale, acaparase intr-o vreme toate podiumurile de premianti si festivalurile de muzica usoara; parca imi suna si acum in auz glasul zecilor de prezentatori care isi terminau fraza fiecarui anunt cu formula: " ... pe versuri de Eugen Rotaru!". Versurile lui Eugen Rotaru erau altfel decat celelalte. Se simtea in fiecare cantec inclinatia spre imaginea poetica, efortul textului de a deveni poezie. La francezi, marii poeti fac efortul de a deveni textieri. La noi, cei mai valorosi textieri incearca portile poeziei. La ei, poetii nu se simt deranjati de un cantec in care nu sunt decat "parolieri", adica ,,facatorii de cuvinte”. La noi termenul de textier pare injurios si periferic. Si, de aceea, textierii il ocolesc sau cauta inlocuitori. La Rotaru - nu e nevoie. El este un poet al cantecului, un ucenic al lui Jacques Brel ratacit printre meandrele cantecului romanesc. Pe langa versuri, Eugen Rotaru a scris si carti si 36 de musicaluri( cu Laurentiu Profeta, Horia Moculescu Dan Stefanica, Vasile Vasilache Junior, Marcel Dragomir, Ion Cristinoiu, Marius Teicu, etc.)
Eugen Rotaru a condus spre succes un numar important de cantece si cred ca muzica usoara romaneasca ar fi fost mai saraca fara el." - Aurel Storin

the best romanian pop music(cd1) -slagare versuri eugen rotaru mirabela dauer nu-mi spui iubesti02

7.7KB


_______________________________________
Tot ce-i romanesc nu piere!

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la