mariol44
Administrator
Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 25239
|
|
01 - Mirabela Dauer - De ce nu-mi spui ca ma iubesti 02 - Gabriel Dorobantu - De-ai sti ce-nseamna dragostea 03 - Angela Similea - De singuratate 04 - Corina Chiriac - Sa nu ma-ntrebi 05 - Loredana Groza - Ce va fi cu iubirea mea 06 - Otilia Romea - Dragostea noastra e-o nebunie 07 - Cornel Constantiniu - Lasa lumea sa vorbeasca 08 - Roxana Popescu - Vreau sa fii langa mine 09 - Angela Similea - Eu 10 - Aurelian Andreescu - Cantec de leagan 11 - Mirabela Dauer - O planeta a iubirii 12 - Aura Urziceanu - Vreau sa vii in viata mea 13 - Corina Chiriac - Ne cunoastem din vedere 14 - Marina Scupra - Asa e de cand lumea, dragostea 15 - Gabriel Dorobantu - Nu pot sa uit iubirea ta 16 - Angela Similea - Voi dansa cu tine 17 - Mirabela Dauer - De-as fi avut candva 18 - Carmen Radulescu - Tu ai noroc 19 - Monica Anghel - Dau viata mea pentru-o iubire 20 - Mirabela Dauer - De-as putea sa-nving iubirea 21 - Dan Spataru - Te-am iubit, Mario!
,,The Best Romanian Pop Music” o editie care cuprinde 6 CD-uri cu 124 slagare de muzica usoara romaneasca pe versuri de Eugen Rotaru.
,,Scriitorii de texte muzicale au devenit o specie pe cale de disparitie, dupa ce versurile lor au insotit, timp de cateva decenii, cantecele denumite impropriu "de muzica usoara", carora Ie-au dat identitate si parfum. Nu cunosc nici un cantec fara text care sa fi devenit slagar. Poate "Avant de mourir", dar asta a fost cu mult inainte ... Asa cum erau, mai bune sau mai rele, textele participau cu drepturi egale la destinul cantecului, la popularitatea sau uitarea lui. Au existat si in acest domeniu de la rascruce de vanturi admirabili profesionisti ai genului ca Niculsor Constantinescu, Puiu Maximilian, Eugen Mirea, Aurel Felea, Angel Grigoriu si Romeo Iorgulescu, George Mihalache, Sasa Georgescu, Mihai Maximilian. si, alaturi de ei, o aparitie surprinzatoare, un autor care a atras asupra lui atentia tuturor compozitorilor care si-l doreau prieten si colaborator: Eugen Rotaru. Acest textier cu alura de actor american de film, cu studii tehnice si lecturi occidentale, acaparase intr-o vreme toate podiumurile de premianti si festivalurile de muzica usoara; parca imi suna si acum in auz glasul zecilor de prezentatori care isi terminau fraza fiecarui anunt cu formula: " ... pe versuri de Eugen Rotaru!". Versurile lui Eugen Rotaru erau altfel decat celelalte. Se simtea in fiecare cantec inclinatia spre imaginea poetica, efortul textului de a deveni poezie. La francezi, marii poeti fac efortul de a deveni textieri. La noi, cei mai valorosi textieri incearca portile poeziei. La ei, poetii nu se simt deranjati de un cantec in care nu sunt decat "parolieri", adica ,,facatorii de cuvinte”. La noi termenul de textier pare injurios si periferic. Si, de aceea, textierii il ocolesc sau cauta inlocuitori. La Rotaru - nu e nevoie. El este un poet al cantecului, un ucenic al lui Jacques Brel ratacit printre meandrele cantecului romanesc. Pe langa versuri, Eugen Rotaru a scris si carti si 36 de musicaluri( cu Laurentiu Profeta, Horia Moculescu Dan Stefanica, Vasile Vasilache Junior, Marcel Dragomir, Ion Cristinoiu, Marius Teicu, etc.) Eugen Rotaru a condus spre succes un numar important de cantece si cred ca muzica usoara romaneasca ar fi fost mai saraca fara el." - Aurel Storin
7.7KB
_______________________________________ Tot ce-i romanesc nu piere!
|
|