CALIMANEL-TOPLITA ROMANA
Ca utilizator al forumului http://marianolaru.3xForum.Ro aveti obligatia de a sterge orice mp3/video/album descarcat de la noi in maxim 24 de ore de la download. In cazul nerespectarii acestui termen, administratorul si/sau creatorul acestui forum nu poate/pot fi tras/trasi la raspundere pentru nimic. Nu gazduim fisierele aflate pe site, ci le indexam de pe alte site-uri!Disclaimer: This site does not store any files on its server. We only index and link to content provided by other sites.
Lista Forumurilor Pe Tematici
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA | Inregistrare | Login

POZE CALIMANEL-TOPLITA ROMANA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
luana_21 la Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Prahova
cauta Barbat
21 - 47 ani
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA / ROMANIAN MP3 ALBUMS / (VA)The Best Romanian Music Collection-George Grigoriu  
Autor
Mesaj Pagini: 1
mariol44
Administrator

Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 25239


01 - Trio Grigoriu - Broscuta Oac
02 - Dorina Draghici - Ce frumos imi raspunzi 'alo'
03 - Margareta Pislaru - In apa marii
04 - Gica Petrescu - De-ar fi sa ma mai nasc odata
05 - Cristian Popescu - Daca nu iubesti
06 - Aurelian Andreescu - Ana
07 - Nicolae Nitescu - Maria
08 - Trio Grigoriu - Si uit de tine
09 - Luminita Dobrescu - Doar baietii sunt de vina
10 - Trio Grigoriu - Dragostea
11 - Angela Similea - Iubire, tu
12 - Mihai Constantinescu - Ia-ti mireasa ziua buna
13 - Trio Grigoriu - Marinari
14 - Mihaela Mihai - Acelasi tango
15 - Cristian Popescu - Liliana
16 - Mihaela Mihai - Hei, mare
17 - Stela Enache - Pentru un sarut
18 - Angela Similea - Amurgul
19 - Marina Florea - Marea mea, iubirea mea
20 - George Nicolescu - Eternitate

"The Best Romanian Music Collection", o editie de lux a muzicii usoare romanesti. Colectia cuprinde 10 CD-uri, discuri de autor, ale celor mai buni compozitori romani: Florin Bogardo, Marius Teicu, Horia Moculescu, Ionel Tudor, Dumitru Lupu, Serban Georgescu, Marcel Dragomir, Temistocle Popa, Jolt Kerestely, George Grigoriu.
Pe cele 10 CD-uri se gasesc 70 de interpreti, 50 de textieri si peste 200 de slagare care ne-au facut viata frumoasa timp de aproximativ 40 de ani. Piesele sunt cantate de interpreti cunoscuti, printre care: Dan Spataru, Anda Calugareanu, Angela Similea, Mihaela Runceanu, Aura Urziceanu, Corina Chiriac, Florin Bogardo, George Nicolescu, Gica Petrescu, Luigi Ionescu, Madalina Manole, Margareta Paslaru, Maria Tanase, Mirabela Dauer, Monica Anghel, Stela Enache, Stefan Banica si multi, multi altii.

George Grigoriu (n. 08.04.1927 – d.1999)
George Grigoriu s-a nascut la 8 aprilie 1927, la Braila . De la inceputul deceniului sapte a compus multe melodii de succes si a colaborat cu teatre, televiziunea publica si studiouri cinematografice, realizind coloana sonora la numeroase spectacole si la peste 40 de filme.
A activat alături de fraţii săi Cezar şi Angel de la finele anilor cincizeci şi pānă la jumătatea deceniului 1960 īn formaţia Trio Grigoriu, oglindire a evoluţiei culturii romāneşti īntre cele două decenii, de la proletcultism la o oarecare libertate (stilistica ultimelor īnregistrări ale formaţiei aduce mult cu muzica rock, o achiziţie foarte nouă a muzicii romāneşti la vremea respectivă.
George Grigoriu s-a dedicat compoziţiei de muzică uşoară şi muzicii de film (Dragoste la zero grade, Actorul şi sălbaticii) şi scenă (cāteodată, īn colaborare cu fratele său Cezar – Īmpuşcături pe portativ, cu Margareta Pāslaru şi Cornel Fugaru, este cea mai cunoscută colaborare a celor doi fraţi īn postură de compozitor şi regizor).
Margareta Pāslaru a fost lansată īn muzica uşoară chiar de George Grigoriu, cu melodia "Chemarea mării"; coloana sonoră a filmului Vacanţă la mare a fost semnată tot de el. O operetă din palmaresul lui: "Se mărită fetele". Cristian Popescu a fost lansat tot de el cu "Ia te uită ce mai fete...". Īn anii 1960 s-au bucurat de un succes deosebit "Polca dragostei" şi "Mandolina mea", "Valea Prahovei" cu Ilinca Cerbacev, "De-ar fi să mă mai nasc o dată" cu Gică Petrescu, "Spre soare" cu Doina Badea (premiată la Mamaia) etc.
George Grigoriu a compus pentru generaţia Margaretei Pāslaru (artista s-a bucurat de o atenţie deosebită din partea sa) şi a promovat voci valoroase de muzică uşoară sau alte genuri; totuşi, a continuat să ajute artiştii tineri (Angela Similea, Stela Enache, Mihaela Mihai, George Enache, Mihaela Runceanu). Un „elev” mai recent al lui George Grigoriu a fost cāntăreţul de muzică pop Fuego.


_______________________________________
Tot ce-i romanesc nu piere!

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la