mariol44
Administrator
 Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 25239
|
|
- Pe 15 iunie s-a votat moţiunea de cenzură în Parlament. Sunteţi pentru sau împotriva Guvernului Boc? - Personal, consider că aşa cum acest Guvern funcţionează de un an şi jumătate nu oferă nici o perspectivă. Din punctul meu de vedere, al unui om care lucrează în administraţia publică locală şi care are o anumită experienţă, consider că aceste măsuri nu rezolvă problema României, atâta vreme cât se scurg sume uriaşe pe tot felul de proiecte - unele sunt fascinant de ciudate; avem şi în judeţ, nu vreau să dau nici un exemplu, dar cunosc drumuri care se învârt pe culmile Carpaţilor şi ne întrebăm oare la ce folosesc?, în vreme ce pe drumuri de acces în comunităţi foarte importante, unde există viaţă socială, economică, nu se poate circula. Se scurg bani pe toate canalele posibile. Vorbim de cele 31 miliarde de euro pe care România trebuia să-i ia post-aderare. Eu personal am depus 3 proiecte, pe care am cheltuit bani. Acel proiect de 10 milioane de euro plus două proiecte: un parc fotovoltaic şi două drumuri pe o măsură agricolă. Nu se finanţează pentru că România nu are bani de co-finanţare. Şi atunci, noi ce facem? Luăm banii cui? Ai pensionarilor şi angajaţilor. Ce se va întâmpla? Evident, nu trebuie să fii economist ca să constaţi că vor scădea vânzările; practic, indicatorul cel mai important şi sursa cea mai importantă de bani, TVA-ul, va scădea proporţional cu puterea de cumpărare a acestei populaţii care va fi afectată.
,,Mulţi din Bucureşti, când vorbim de Topliţa, ne confundă cu comuna Topliţa din judeţul Hunedoara" Eu rămân absolut siderat când mă uit, din când în când, pe structura Guvernului şi văd sute de agenţii. Te întrebi la ce folosesc? Habar n-am! Sun un om cu picioarele pe pământ, eu încerc să fac administraţie şi sper să reuşesc să fac câteva lucruri care să rămână în acest oraş. Dar acolo trebuie acţionat în primul rând, apoi poate că trebuia redus personalul în teritoriu. Eu agream ideea de a ni se spune: ,,redu cu 25% numărul de personal". Găseam soluţii. Sau ,,redu cu 25% fondul de salarii; cât ai avut la 31 decembrie? 1 miliard. OK, acum ai 750 milioane". Şi găseam soluţii. Suntem oameni care gândim. Dar noi suntem puşi în situaţia să gândească alţii pentru noi - cei din Bucureşti - de la acele sute de agenţii, pentru că trebuie să se ocupe cu ceva şi domnii ăia. Mulţi din Bucureşti, când vorbim de Topliţa, ne confundă cu comuna Topliţa din judeţul Hunedoara. Aceşti oameni care confundă municipiul Topliţa din judeţul Harghita cu comuna Topliţa din judeţul Hunedoara - şi am avut situaţii chiar ilare în care vorbeam de nişte lucruri şi ei vorbeau despre alte lucruri, iar după 15 minute de conversaţie penibilă mi-am dat seama că vorbeau de o comună şi eu vorbeam de un municipiu - aceşti indivizi, aceste sute de agenţii hotărăsc cum, ce, când şi mai ştiu eu ce să facem în acest municipiu.
,,Să lăsăm lucrurile să meargă acolo unde unii cred că vor merge. Nu ştiu unde, dar poate vom alfa într-o bună zi" Am posibilitatea să compar ce s-a întâmplat birocratic în regimul comunist, pentru că doi ani am fost director la o fabrică în acea perioadă, cu ce se întâmplă astăzi şi, vă rog să mă credeţi, este incredibil. Şi atunci ce pot să spun despre acest Guvern? Oricum, părerea noastră nu contează, pentru că nu ne întreabă nimeni absolut nimic, părerea sindicatelor văd că nu contează nici atât, dialog între putere şi opoziţie nu există, aşa încât să lăsăm lucrurile să meargă acolo unde unii cred că vor merge. Nu ştiu unde, dar poate vom alfa într-o bună zi...
Să respectăm valorile democratice - Ce Guvern aţi vedea viabil pentru România? - Eu rămân la părerea că România este, totuşi, o ţară democrată şi atunci trebuie un Guvern cu susţinere parlamentară. Atâta vreme cât de trei ani se discreditează cel mai important for democratic al unei ţări, Parlamentul, atunci putem vorbi despre orice. Dar dacă vrem să respectăm Constituţia României şi credem în valorile democratice, atunci există un singur Guvern: un Guvern cu susţinere majoritară parlamentară. Cum se face acest lucru nici nu contează. Important este ca să nu dicteze cineva, o persoană, cine conduce un Guvern, ci Parlamentul, printr-o majoritate firească - nu contează că se face între stânga şi dreapta, între stânga şi stânga, între PD-L şi PRM, între UDMR şi cine vreţi dumneavoastră. Din punctul meu de vedere, al unui om care crede în valorile democratice, este inadmisibil ca un Guvern care a fost dat jos democratic, printr-o moţiune de cenzură, să fie repus şi să aducă ţara în situaţia în care este acum. Dacă un Parlament, ales democratic, a dat jos un Guvern, mi se pare o sfidare grosolană a Constituţiei şi a valorilor democratice să numeşti acelaşi Guvern din nou pe nişte şmecherii pe care le ştim foarte bine, cu indivizi care au trecut de nu ştiu unde în nu ştiu ce parte, pe criterii pe care noi le bănuim, ei le ştiu. Dar, oricum, nu fac parte din regulile democratice acele metode de constituire a unei majorităţi pe alte criterii decât cele rezultate din voinţa poporului. Dacă poporul doreşte, mâine, să voteze UDMR să conducă România, să ne conducă UDMR. Dacă hotărăşte poporul să ne conducă Partidul Social X, să ne conducă ei. Dar să ţinem seama de aceste valori.
Consemnare de LIVIU CÂMPEAN
_______________________________________ Tot ce-i romanesc nu piere!
|
|