CALIMANEL-TOPLITA ROMANA
Ca utilizator al forumului http://marianolaru.3xForum.Ro aveti obligatia de a sterge orice mp3/video/album descarcat de la noi in maxim 24 de ore de la download. In cazul nerespectarii acestui termen, administratorul si/sau creatorul acestui forum nu poate/pot fi tras/trasi la raspundere pentru nimic. Nu gazduim fisierele aflate pe site, ci le indexam de pe alte site-uri!Disclaimer: This site does not store any files on its server. We only index and link to content provided by other sites.
Lista Forumurilor Pe Tematici
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA | Inregistrare | Login

POZE CALIMANEL-TOPLITA ROMANA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anna281 pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Iasi
cauta Barbat
25 - 44 ani
CALIMANEL-TOPLITA ROMANA / MUZICA POPULARA / Viorica Flintaşu - Cine mi-o făcut ochii Moderat de valeri5913
Autor
Mesaj Pagini: 1
mariol44
Administrator

Din: TOPLITA ROMANA!
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 25239

01 - Mi-o dat maica mea sa beau
02 - Dragu mi-i dantu-aista
03 - Ma cunosc ca-s bihoreana
04 - M-as duce si eu la moara
05 - In Saliste pe delut
06 - Asa-mi zic nevestele
07 - Dant batranesc
08 - Du-te, trenule, departe
09 - Mance-te focu', uratu
10 - Nanuta mea din Bihor
11 - Cine mi-o facut ochii
12 - Vino bade-n sezatoare
13 - Ce-i in lume mai cu dor
14 - Zi-i, Ioane, num-asa
15 - Mandru mai umblam gatata
16 - Pana i-am fost, badii, draga
17 - Sa nu vii, bade, la mine

Pe parcursul unei cariere ce depăşeşte patru decenii, Viorica Flintaşu a dăruit lumii frumosul şi nestematele de simţire şi înţelepciune populară românească aflate în întregul ţinut al Bihorului. S-a născut pe 15 octombrie, la Braşov, unde părinţii, originari din Sălişte de Beiuş, Bihor, s-au refugiat în anul 1940, când a fost ocupat Ardealul de Nord, iar în anul 1944, întreaga familie s-a reîntors definitiv în satul natal. Este sora regretatului poet Gheorghe Pituţ şi a preotului paroh al Bisericii Ortodoxe Beiuş, părintele Ioan Pituţ.

După terminarea şcolii, Viorica Flintaşu a fost bibliotecară în Criştior, Rieni şi Dobreşti, susţinând şi o bogată activitate artistică cu formaţii de amatori la căminele culturale. În 1960, debutează la Casa de Cultură din Ştei. Patru ani mai târziu se mută la Bucureşti, unde continuă să cultive cu pasiune cântecul popular din Bihor, neuitând de unde a pornit. În 1966 debutează la Radiodifuziunea Română, bucurându-se de primele înregistrări de cântece bihorene cu Orchestra de muzică populară a Radiodifuziunii, condusă de maestrul George Vancu. În acelaşi an debutează la Televiziunea Română şi tot atunci îi apare primul disc la Casa "Electrecord". Între anii 1967-1970, a fost solistă de muzică populară a Orchestrei "Barbu Lăutaru" a Filarmonicii "George Enescu", orchestră desfiinţată în anul 1970, iar între 1970-1975, la Ansamblul artistic "Doina" al Armatei - Bucureşti.

A colaborat în spectacole şi turnee cu mari ansambluri folclorice şi orchestre din ţară, ducând cântecul bihorean inclusiv dincolo de graniţele ţării în: Israel, Danemarca, Norvegia, Rusia, Ungaria, Austria, Germania, Franţa, Italia, Olanda, Belgia etc. Pentru bogata sa activitate artistică a primit numeroase premii şi diplome, între care amintim: Diploma "Pro Meritis", acordată de Direcţia pentru Cultură Bihor, pentru merite deosebite în valorificarea şi promovarea scenică a melosului popular bihorean de-a lungul a 40 de ani de activitate artistică, diplome de excelenţă acordate de: Primăria Beiuş, Societatea Română de Radiodifuziune, Prefectura Botoşani, Direcţia pentru Cultură Suceava, Primăria Ştei etc. Cele mai recente Diplome de excelenţă i-au fost acordate cu prilejul jubileului TVR pentru rolul avut în istoria Televiziunii Române, respectiv a aniversării a 80 de ani de radiofonie românească. Totodată, Viorica Flintaşu este Cetăţean de Onoare al municipiului Beiuş.


_______________________________________
Tot ce-i romanesc nu piere!

pus acum 14 ani
   
Alinut105
Membru nou

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 4
Un repost?

pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la